top of page

AIKATAULU

2020-2021

MAAILMAN TAONTA

tammikuu

Hankkeen käynnistys 1-3/2020:

Hankkeen kumppanihankinta alkaa tammikuussa 2020.

Maalis-huhtikuussa toteutetaan vierailuja eri paikkakunnilla, jolloin kumppanit haastatellaan.

Nettisivut valmistuvat maaliskuussa.

SAMMON TAONTA

huhtikuu

Pilotti 4-12/2020:
Markkinointivideon tuottaminen.
Huhti-toukokuussa järjestetään kumppanitapaaminen, johon on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. (Siirtyy elokuulle Covid-19 epidemian takia.)
Suunnittelun ja workshopin perusteella luodaan palveluproto 1.0.
Syys-joulukuussa ensimmäistä palveluprotoa esitellään ja kokeillaan kohderyhmälle Japanissa.

POHJOLAN PIDOT

tammikuu

Hankkeen tulokset julkaistaan keväällä 2021.
Yhteistyökumppaneiden workshop.
Pohjolan pidot lanseeraustilaisuus toukokuussa.

Hankesuunnitelma: Schedule
scales-2112269_1920.jpg

Miten Kalevala viedeään maailmankartalle

HANKESUUNNITELMA

MIKÄ:

Kalevala kartalle on Suomen matkailun kehittämishanke, jonka tarkoituksena on luoda elämyskonsepti Kalevalan tarinaan perustuen. Hankkeen pilottivaiheessa kartoitetaan suomalaisten matkailupalveluyritysten toiveita ja haasteita kansainvälisen matkailun edistämisen suhteen. Hankkeen tavoite on kehittää, kasvattaa ja kansainvälistää matkailualaa Suomessa.

Suomen suvun säätiö on myöntänyt hankkeelle apurahan.

MIKSI:

Matkailuala kasvaa jatkuvasti ja Suomi on kiinnostava kohde puhdasta luontoa ja eksotiikkaa hakeville matkailijoille. Joulupukki ja Muumit ovat niitä harvoja tarinoita, jotka tunnetaan ympäri maailmaa. Suomi on saanut paljon positiivista mediahuomiota viime vuosina (Happiest country in the World, paras opetusjärjestelmä, Most beautiful places in Europe), mutta keinot näkyvyyden hyödyntämiseen matkailun hyväksi ontuu. On aika nostaa Kalevala kartalle.

Suomella on paljon potentiaalia matkailualan kärkimaaksi ja matkailualan olisi hyvä vahvistaa seuraavia ominaisuuksia:

  • palveluiden konseptointi

  • markkinointi

  • yhteistyö yli toimialarajojen 

  • majoitus- ja palvelukapasiteetin lisääminen

  • palveluiden saatavuus ja liikenneyhteydet

Tämä hanke keskittyy kolmen ensimmäisen haasteen kehittämiseen eli parantamaan palveluiden brändäystä, markkinointia ja yhteistyötä yli toimialarajojen.

Hankkeen pilottivaiheessa kartoitetaan suomalaisten matkailupalveluyritysten ja kulttuuriyhdistysten toiveita ja haasteita kansainvälisen matkailun edistämisen suhteen. Hankkeen aikana toteutetaan kumppanitapaamisia ja workshoppeja palvelumuotoilun metodeja hyödyntäen.


Hankkeen tuotoksena syntyy matkailukonsepti, joka ottaa huomioon ympäristöarvot, kulttuuriset tekijät sekä on taloudellisesti kannattava.

Hankkeeseen valitaan palveluyrityksiä Helsingistä ja toiselta paikkakunnalta.

Hankkeeseen etsitään siis yhtä pääkaupunkiseudun ulkopuolista maakuntaa, kaupunkia tai aluetta, jonka palveluyritykset osallistuvat pilottiin. Hankkeeseen valitaan 4-10 toisiaan täydentävää yhteistyökumppania pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.

Kalevala kartalle kumppanit saavat oikeuden käyttää hankkeen tuotemerkkiä omassa markkinoinnissaan.


Hankkeen tarkempi sisältö ja toimenpiteet suunnitellaan yhdessä valittujen kumppanien kanssa. Sponsorikumppaneita voi olla useita ja näillä tuloilla katetaan hankkeen kuluja. Kysy lisää eri kumppanivaihtoehdoista!

KOHDERYHMÄ:

Matkailukonseptin kohderyhmä pilottivaiheessa ovat japanilaiset, jonka jälkeen konseptia muokataan muille kohderyhmille soveltuvaksi. Japani on valtava, yli 124 miljoonan ihmisen maa, joka on yksi isoimmista talousalueista. Suomi tunnetaan hyvin Japanissa ja japanilaiset ovat kiinnostuneita mielikuvituksellisista tarinoista, luonnosta ja suomalaisesta eksotiikasta.


Japanilaiset turistit saapuvat Suomeen Helsinki-Vantaan lentokentän kautta, viettävät Helsingissä keskimäärin muutaman päivän, jonka jälkeen jatkavat toiseen lomakohteeseen Pohjois-Suomessa. Pilottihankkeen aikana etsitään keinoja, miten japanilaiset saataisiin viihtymään Suomessa pidempään ja miten heidän lomakokemusta voitaisiin parantaa.

Kohderyhmää tarkennetaan hankkeen aikana palvelumuotoilutulosten perusteella. 

LOPPUTUOTE:

Hankkeen tuotoksena syntyy suunniteltu ja testattu konsepti, josta asiakas valitsee itselle sopivat palvelut.

Kyseessä on siis palveluista koostuva asiakaspolku, jossa kukin hankekumppani toimii yhtenä “kosketuspisteenä”.


Asiakaspolku sisältää esimerkiksi seuraavat palvelut matkailijan loman aikana:

Lentokenttä (palveluineen) – kuljetus – hotelli – ravintola – aktiviteetti – tavaratalo – kaupungin keskusta – junamatka – lentokenttä

Mikäli haluat tukea hanketta rahallisesti tai jollain muulla tapaa, niin voit olla yhteydessä hankkeen projektipäällikköön. Tukijoiksi voivat lähteä yksityishenkilöt, yhteisöt, yritykset sekä yhdistykset.

bottom of page